In 2002 heb ik een opleiding glas in lood gevolgd te Groningen. Sindsdien ben ik intensief bezig met het vervaardigen van glas in lood ramen en tiffany objecten. Vensterlicht / Glas in Lood is in het voorjaar van 2007 opgericht . Glas in lood brengt heel veel sfeer en kleur aan een interieur . Dit inspireert mij erg. Mijn werk wordt met passie en op ambachtelijke wijze vervaardigd. Ik denk graag met u mee, en van uw investering zult u nog tientallen jaren plezier hebben. Sinds enkele jaren geef ik ook workshops en cursussen. Op deze manier hoop ik nog meer mensen te inspireren voor deze kunstzinnige ambacht.

Jos Halman
Meulenhörn 13
Zuidbroek                
glasinloodraam@gmail.com
06 40665253

Van idee tot uiteindelijk ontwerp en resultaat:

Voor het ontwerpen van een glas in lood raam is het belangrijk om te weten waar het raam geplaatst zal worden.
Met behulp van een laptop, waarop een speciaal ontwerp-programma voor glazeniers  staat, en met glasmonsters kan er bij de klant thuis al een ruw ontwerp gemaakt worden.

In het volgende voorbeeld stuurde de klant per e-mail een ontwerp gemaakt met het programma Windows Paint.
Hiemee zijn dan weer ontwerpen gemaakt met het speciale computer programma Glass-eye.

Het ontwerp van de klant gemaakt met Windows-Paint :


De ontwerpen door mij gemaakt met Glass-eye :Het uiteindelijke ontwerp
Het uiteindelijke resultaat